Hippe StappersNu de zomer weer voor de deur staat, zetten de meesten van ons net dat stapje extra om weer fit te worden. Letterlijk, want wandelen was nog nooit zo populair als nu. Tijdens de coronapandemie, toen de sportscholen gesloten waren, zijn veel wandelroutes in Nederland weer helemaal opnieuw ontdekt en die liefde voor wandelen lijkt nog steeds niet te zijn afgenomen. Naast het feit dat lopen goed werkt bij het leegmaken van je hoofd, heeft het ook een gunstig effect op je bloeddruk, je cholesterolgehalte en je spieren en botten. Een andere fijne bijkomstigheid: je hoeft geen duur sportschoolabonnement af te sluiten. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar goede schoenen van bijvoorbeeld Mephisto, een deur die je naar buiten leidt en als het even kan een beetje lekker weer.

Hollands glorie

Bij hip zomerschoeisel denk je niet per se en niet meteen aan je gezondheid of aan de vraag of het goed voor je voeten en je rug is. Toch kan dat wel samengaan. Dat bewijst ook het merk Durea. Het verhaal achter dit merk start al in 1913 als de Nederlander Gijsbertus van Drunen zijn schoenfabriek opricht. Zijn kennis over schoenen, voeten, leesten en zijn passie voor het schoenenvak, geeft hij vervolgens van vader op zoon door waardoor het inmiddels een heus familiebedrijf genoemd kan worden. Met de gedachte dat geen enkele voet hetzelfde is, werd Durea geboren. Durea schoenen staan namelijk bekend om de diversiteit in breedtematen. Ben je op zoek naar schoenen met een breed voetbed? Of heb je juist schoenen met een smal voetbed nodig? Dan ben je bij dit merk aan het goede adres. Voor elke lengte, breedte, pasvorm en elk model ontwerpen ze een eigen leest waardoor elke schoen altijd perfect aansluit op jouw voet.

Anatomisch voetbed

Een ander merk dat hippe, comfortabele schoenen ontwerpt is FitFlop. Oprichtster Marcia Kilgore had vanaf het begin een duidelijk doel: de meest comfortabele schoenen ter wereld ontwerpen. En zo ontwikkelde ze in samenwerking met twee Britse biomechanici de gepatenteerde Microwobbleboard zooltechniek. Deze techniek bevordert de spierontwikkeling tijdens het lopen en kan daarnaast hielspoor verminderen. Perfect dus als je van plan bent om eropuit te trekken. Het anatomische voetbed zorgt voor optimale demping en maximaal comfort. Heb je een wat beperkter budget? Je vindt regelmatig leuke aanbiedingen met hoge kortingen op FitFlops in de FitFlop sale van Meijerink Schoenen.