haircareDe zomer komt steeds dichterbij. Zon, zee, strand; niets te klagen! Toch blijkt de zomer een gevaar met zich mee te nemen. Onze prachtige haarlokken kunnen namelijk behoorlijk beschadigen tijdens de zomerse dagen. Zo zal de Uv-straling kunnen leiden tot droog, dof en dun haar. Daarnaast kan de straling de kleur van jouw haar ook behoorlijk aantasten.

Allemaal vervelende gevolgen, maar zijn deze gevolgen ook te voorkomen? Absoluut. Laatst heb ik enkele informatie gevraagd bij mijn delft kapper, waarbij zij mij veel tips gaf die kunnen helpen gedurende de warme dagen. Benieuwd naar de tips van de kapsalon delft? Lees snel verder.

Draag bescherming

Hiermee bedoel ik uiteraard geen speciale zonnebrand voor jouw lokken. Dat product zou overigens wel ideaal zijn om jouw prachtige lokken in de zomer te behouden. Ik doel op een hoed, pet of bandana om jouw lokken te beschermen van de Uv-straling. Aan de hand van deze accessoires wordt het haar bedekt én zal jouw hoofdhuid ook niet langer meer verbranden. 

Geen strak kapsel

Hoewel de zomerse dagen enorm warm kunnen zijn en jij het liefst jouw haar opsteekt, is het niet verstandig om een strak kapsel te creëren. Een strakke coupe zal namelijk de haren bijeen trekken, waardoor het haar sneller kan breken. Doordat het haar enkele beschadigingen oploopt tijdens de warmere dagen en daardoor zwakker is, kan dit leiden tot veel gebroken haartjes. 

Vermijd hete haartools

In de zomer zul jij waarschijnlijk af en toe uiteten gaan. Op zo’n moment is het begrijpelijk dat iedereen zich mooi opmaakt, al blijkt het gebruik van een hete haartool niet altijd verstandig te zijn. De zon zorgt immers al voor genoeg schade. Zo nu en dan kan het gebruik van een warme haartool nauwelijks schade brengen, maar probeer het gebruik te beperken. 

Het gebruik van olie

Er zijn talloze soorten haaroliën verkrijgbaar op de markt. Olie is een prachtig middel om jouw droge lokken te behandelen door de toevoeging van vitamine E en antioxidanten. Deze ingrediënten dienen bovendien als bescherming tegen de zon en voorkomen haaruitval.