Ik herinner me nog goed toen ik mijn eerste oorbellen mocht laten schieten. Het was voor mijn vijfde verjaardag en ik voelde me echt een prinsesje. Sindsdien draag ik iedere dag oorbellen, met name simpele knopjes die ik afwissel met meer opvallende exemplaren. Ik heb nog een tijdje een tweede paar laten schieten, maar dat bleek toch niet echt mijn ding. Toch vind ik ben ik altijd helemaal gefascineerd door de ear candy pics van blogger Yara Michels. En ik ben niet de enige, want ze blijkt een oorbellen-inspiratiebron voor velen! Zij heeft inmiddels 11 oorpiercings en varieert van knopjes tot ringetjes en mini-kettinkjes. Haar geheim: alle oorbelletjes zijn op zichzelf hele subtiele modellen, waardoor het samen een mooi en sophisticated geheel wordt.

Tip: https://www.ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/ibiza-oorbellen/

 

En daarmee hebben we, als tegenhanger van de grote en opvallende statement oorbellen, gelijk nog een trend te pakken in oorbellenland. Want op dit moment is het combineren van verfijnde en subtiele exemplaren een echte hit. En daarmee creëer je natuurlijk hetzelfde statement-effect!

 

Nikkelvrij

 

Knopjes zijn er tegenwoordig in zoveel verschillende vormen, maten en kwaliteit te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zelf ben ik altijd behoorlijk kieskeurig met betrekking tot de kwaliteit als het om knopjes gaat. Ik heb namelijk een nikkelallergie. Dat betekent dat ik, vooral omdat ik knopjes dagelijks draag, knopjes aanschaf die nikkelvrij zijn. Doe ik dat niet, dan gaan de gaatjes ontsteken en heb ik daar zeker een paar dagen last van. Sets met vijf verschillende knopjes die je nu overal bijvoorbeeld ziet, zijn dus vaak niet aan mij besteed, jammer genoeg.

Uitgelicht: https://www.ikbensieraden.nl/koppel-sieraden/koppel-oorbellen/

 

De edelstenen- en pareltrend van nu is overigens uitermate geschikt voor knopjes. Dus hou je wel van klassieke en subtiele sieraden die je dagelijks kunt dragen? Dan is nu het moment om deze aan te schaffen, want er is meer keuze dan ooit.