nachtkledingEr zijn tegenwoordig super veel verschillende soorten nachtkleding en pyjama’s in de winkels te krijgen. Elke stof die je je maar kunt bedenken, elke kleur, elk patroon. Waar jij dan ook naar op zoek bent, het is ergens wel te vinden. Nachthemden dames en badjassen zijn er ook in overvloed. In deze tekst gaan wij jou vertellen welke soorten pyjama’s er allemaal te krijgen zijn en waar deze voor dienen. Niet elke stof is namelijk geschikt om te dragen op warme zomerdagen en ook niet alle nachtkleding kun je aan als het in de winter vriest. Wij gaan jou daarom helpen om de juiste nachtkleding per seizoen te kiezen.

Pyjama’s voor tijdens warme dagen

Niet iedereen vindt het fijn om tijdens warme zomerdagen een pyjama aan te hebben. Maar vind jij het niet fijn om enkel ondergoed aan te hebben en wil jij daar iets over aan trekken, dan is een shortama perfect voor de warme zomer. Een shortama is namelijk een soort nachtkleding die een korte broek en een shirt met korte mouwen heeft. Ook shortama’s zijn er in alle kleuren, maten en prints te vinden, waardoor het voor iedereen een goede optie is. In de winter zijn shortama’s ook te dragen voor mensen die het snel warm hebben of die in een warm gebied leven waar het niet koud is in de winter.

Nachthemden en nachtjaponnen voor vrouwen

Een ander soort nachtkleding dat vaak wordt gedragen door vrouwen is een nachthemd. Een nachthemd wordt ook wel een nachtjapon genoemd en is in principe een soort jurk. Echter is de stof waar de jurk van is gemaakt vaak een stukje zachter en luchtiger, waardoor deze perfect is om in te slapen. Er zijn nachthemden met lange mouwen, voor de niet al te koude en niet al te warme herfst en lentedagen. Maar de jurken zijn ook te krijgen met korte mouwen en in een kortere versie voor de warme zomerdagen. Het fijne aan nachthemden is dat deze erg luchtig zijn.

Verschillende soorten stoffen voor de winter

Er zijn veel verschillende soorten stoffen te krijgen voor je nachtkleding. Zo zijn er bijvoorbeeld flanellen pyjama’s te krijgen. Deze zijn een stuk dikker en warmer dan andere soorten pyjama’s. Dit maakt ze zeer geschikt voor mensen die het snel koud hebben en voor de koude winterdagen in het algemeen. Ook zijn er stoffen die vaak heel pluizig en wollig zijn. Deze zijn vaak meer om in te relaxen op de bank en voor de heel erg koude winterdagen, omdat deze pyjama’s zeer warm zijn. Als jij het altijd koud hebt, dan is dit een goede optie.

Verschillende soorten stoffen voor de zomer

Als het buiten warmer weer wordt, dan is het niet fijn om in een warme flanellen of pluizige en wollige pyjama te slapen. Dat is dan gewoon veel te warm. Voor warme dagen en voor seizoenen als de herfst en de lente, zijn katoenen pyjama’s daarom veel geschikter. Deze laten veel zuurstof door en zijn een stuk luchtiger, koeler en fijner tijdens warme dagen en nachten. Satijnen pyjama’s zijn vaak ook luchtig, maar zijn vaak wel meer van een stof waar je sneller van gaat zweten.